50+ Mobiel wil uitsluitend vijftigplussers bedienen…

Veel mobiele providers richten zich anno 2021 nog altijd massaal op jonge klanten. Dit zag de oprichter van 50+ Mobiel Edgar de Beule ook en daarom startte hij een only-provider service die zich uitsluitend richt op vijftigplussers.

Vijftigplussers vormen een steeds grotere doelgroep in Nederland die te vaak vergeten wordt in merkpositioneringen van veel aanbieders van mobiele telefonie. Ook door de technologische snel veranderende technische innovaties is er onder vijftigplussers in tegenstelling tot jongeren steeds meer behoefte aan technische ondersteuning, service en een stukje digitaal gemak.

De ambities van 50+ Mobiel liggen hoog. Het doel is om voor eind 2023 ongeveer 250.000 vijftigplussers als mobiele sim only-bellers te bedienen met een combinatie van service, gemak en voordeel.

Zo krijgen klanten bij bepaalde abonnementsvormen onbeperkt computer-, tablet- en telefoonassistentie voor alle gemakkelijke en ongemakkelijke vragen. Daarnaast is er de zogeheten ‘buitenbundel beschermer’, die zorgt dat klanten geen torenhoge kosten buiten de bundel kunnen maken.

Om vijftigplussers over de streep te trekken is Harry Piekema aangetrokken, die de meesten beter zullen kennen als Albert Heijn-supermarktmanager meneer Van Daalen. Van 2004 tot 2014 speelde hij de hoofdrol in talloze AH-reclames. Na zich enkele jaren te hebben teruggetrokken uit reclameland is hij nu terug als het gezicht van 50+ mobiel in alle onderdelen van de merkpositionering – niet alleen in tv-commercials, maar ook in de ‘how to’-hulpfilmpjes.

We hopen dat deze provider zijn beloftes waarmaakt en dat andere providers er een voorbeeld aan zullen nemen.