De Bosatlas van weer en klimaat uitgereikt aan Helga van Leur…

Meteoroloog en ambassadeur voor klimaat, duurzaamheid en gedrag Helga van Leur heeft onlangs het eerste exemplaar van De Bosatlas van weer en klimaat uitgereikt gekregen.

De nieuwe atlas geeft inzicht hoe het weer werkt, wat er allemaal bij komt kijken en hoe dat zich vertaalt naar het veranderende klimaat: lokaal en mondiaal, in het verleden, heden én toekomst.

Met de nieuwe Bosatlas maak je een reis door de wereld van weer en klimaat in kaarten, infographics en foto’s. Het laat zien hoe ons weer de afgelopen decennia is veranderd en hoe het weer invloed heeft op de samenleving en alledaagse bezigheden, op feestdagen en op sportevenementen. Zo is de kans op een Elfstedentocht en de kans op een kerst met temperaturen boven de 10 graden groter dan een witte kerst.

Maar ook gaat de atlas in op de basis: hoe wordt het dagelijkse weer verwacht, hoe was het weer een paar eeuwen terug, wat is een hogedrukgebied en welke wolken betekenen wat?

Daarnaast is er ruime aandacht voor klimaatverandering en de rol van mens en natuur hierbij. Inclusief de actuele effecten ervan en de gevolgen op de langere termijn als het tij niet keert. Of juist wel.

Dit alles is weergegeven in de kenmerkende Bosatlaskaarten, aangevuld met infographics, spreads en foto’s.

Een musthave op de boekenplank dus!

De nieuwe Bosatlas is hier te koop voor €. 29.95