In 2020 is 42% van de bevolking vijftigplusser…

Op dit moment telt Nederland ongeveer zes miljoen inwoners ouder dan vijftig jaar. In 2025 wonen er maar liefst zeven miljoen vijftigplussers in Nederland. Dat komt neer op de helft van de totale bevolking.

En de koopkracht van vijftigplussers? Die verdubbelt de komende jaren alleen maar. De trend is al lang duidelijk, Nederland vergrijst!

De vijftigplussers worden steeds kapitaalkrachtiger en hebben steeds langer de beschikking over de tijd, met een gemiddelde levensverwachting van 81,5 jaar, om dat kapitaal te besteden.

 

Voor veel marketeers zijn 20 tot 49-jarigen het meest interessant. Jonge, vlotte mensen die volop in het leven staan. Maar de tijd dat je na je vijftigste oud en futloos bent is voorbij.

Bij vijftigplussers wordt vaak onwillekeurig nog gedacht aan de man of vrouw die de kruiswoordpuzzel op de bank boven de sportschool verkiest. Maar niets is minder waar. De vijftigplusser van nu is actief, gezond en weet precies wat hij of zij wil.

Sla de krant open en ontdek dat wij vijftigplussers een steeds belangrijkere groep worden. ‘Vergrijzend onderwijs zoekt recordaantal leraren’. ‘Steeds groter aandeel voor 55-plussers in vakantiemarkt’. Dagelijks koppen we over een ouder wordend Nederland.

In 2020 bestaat de bevolking van Nederland voor maar liefst 42 procent uit vijftigplussers! In 2040 kent Nederland een recordaantal vijftigplussers: dan zijn het er inmiddels 7,5 miljoen.

Ik heb alvast zin in de toekomst en het posten van leuke content voor deze doelgroep!