In vier jaar tijd op eigen kracht de wereld rond…

In vier jaar tijd reisden Zoë Agasi en Olivier Van Herck op eigen kracht de wereld rond. Te voet, op de fiets, zeilend, in de kano, op ski’s en op skates legden ze meer dan 40.000 kilometer af.

Nu is hun boek “Op Eigen Kracht” klaar. Om het te introduceren trekken ze op de fiets door Nederland en geven in verschillende steden inspiratielezingen over hun avonturen.

Waar gaat het boek over

In april 2016 schrijft Olivier zijn ontslagbrief en kondigt zijn vertrek aan. Hij wil op reis. Hij wil de wereld ontdekken. Met die beslissing zet hij zijn vriendin Zoë voor het blok, en dat blijkt precies te zijn wat ze nodig heeft. Haar toekomst ligt duidelijker voor haar dan ooit tevoren: een wereldreis met Olivier, of een topsportcarrière. Ze stopt als professioneel atleet. Ze kiest voor vrijheid, eigen atletische doelen en avontuur.

Een onwaarschijnlijk avontuur zonder eindbestemming, zonder tijdslimiet en zonder ervaring. Zoë en Olivier vertrekken op wereldreis met twee oude fietsen. Of ze dat wel kunnen, weten ze niet. De reis zal het leren. Vier jaar later hebben ze 40.000 kilometer afgelegd. Op de fiets, met de kano, op ski’s, in een zeilboot, te voet en op skates. Langzaam, duurzaam en gezond. Helemaal op eigen kracht.

Ze reizen van ongekende gastvrijheid naar pure wildernis, van momenten vol tranen naar triomfantelijke overwinningen, van hevige ruzies naar intens geluk. Het boek is een levendige kroniek van wat er gebeurt als twee mensen hun comfortzone verlaten, op weg naar het onbekende. De beloning is een uitzonderlijke zelfontdekking én een nieuwe blik op de wereld.

In het boek ontdek je hoe deze uitzonderlijke reis tot stand kwam, wat ze onderweg leerden, wat ze gaven en wat ze terugkregen.

Voor meer informatie kun je terecht op hun website.